VÅR HISTORIE


Pusterom Hudpleie startet som en liten koselig nisjesalong en varm mai dag i 2019 av Louise Medaas Skogen. Lokalisert i Posebyens skjønne gater som oser av kultur, historie og eldre trebebyggelse. Rett utenfor Kristiansands myldrende bykjerne.


Salongen gikk fra en idé på tegnebrettet til en ferdigstilt salong på en måned. Eventyret startet i drømmen om en litt annerledes hudpleie, hvor god tid, velvære og lun atmosfære stod i fokus.


 dag har vi to flotte salonger med noen helt fantastiske dyktige terapeuter med på laget! Vår Visjon er å skape et pusterom, vi ønsker å gi en stemning av ro og velbehag pakket inn i myke tepper, blomstertapet og herlige dufter!Nå ønsker vi å ta skrittet videre, og vil med dette starte en ny gren innenfor "Pusterom familien". Vi vil åpne Pusterom Helse og Yoga. Her vil vi ha et brett fokus på Helsefremmende Tiltak, Livsglede, Mat med Mening, Mestring, Hygge, Trening, Samtaleterapi og Yoga som våre nøkkelingredienser. 


Vi håndplukker de aller beste innenfor ulike fagfelt, og sammen kan vi skape et helt unikt konsept pakket inn i velvære, yoga, midfullness  og helse.


Vi gleder oss til å ta fatt på dette nye evetyret, og håper du som kunde vil være med oss på en eventyrlig reise!

KOSTHOLD


En kostholdsveilederen kan leverer skreddersydd kostholdsplan, foodmaping, samtaletimer, og ukesmenyer.

Ingen snarveier, men varig livsstilendring for deg som ønsker å nå målene dine. Vi spesifiserer oss også innnefor

matallergi/intoleranse.

.

YOGA


Avsnitt er de viktigste byggeklossene på nettsider. For å endre innholdet i dette avsnittet dobbeltklikker du her eller klikker på Rediger tekst. Du kan også endre stil på teksten. Hvis du drar teksten vil avsnittet bli flyttet på siden.

Hva er Yoga?

Yoga beskrives som «et svært mangfoldig fenomen. Tross mangfoldet er det likevel noen fellesnevnere. Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon, og å oppnå stillhet og uforanderlighet. Som det heter i Katha-upanishad 6.10-11: Når de fem sanseorganene og sinnet er stilnet, og intellektet er ubevegelig, har han nådd den høyeste tilstand.» 

Hva er Mindfullness?

Mindfulness based stress reduction (MBSR) er en form for meditasjon. Ordene «mind» og «mindful» kan oversettes med sinn og oppmerksom. Ved hjelp av ulike øvelser kan metoden hjelpe en til å takle livets utfordinger bedre og bli mer tilstede og bevisst i eget liv.

Oppmerksomhet, følelser og nærvær er sentrale ord i mindfulness. Det sies at mindfulness finner det rommet under strømmen av tanker og mental aktivitetet, som gir mulighet for ro og klarhet. Man søker å oppnå en åpen, aksepterende og ikke-dømmende holdning til det som skjer i seg selv og i omgivelsene i øyeblikket.

Metoden brukes både til selvhjelp, selvutvikling/egenutvikling og som et verktøy innen psykoterapi.


Hva er holisme?

Holisme kommer av det greske ordet Holos, som betyr hel. Holisme er en filosofisk eller vitenskapsteoretisk retning der hovedessensen kan oppsummeres slik: «Helheten er mer enn summen av dens deler.». Tanken er at egenskapene til et gitt system (biologisk, kjemisk, sosialt, økonomisk, mentalt, lingvistisk, osv) ikke kan forklares eller bestemmes ut fra de enkelte komponentene alene. I stedet er det systemet som helhet som er av avgjørende betydning for hvordan de enkelte delene oppfører seg.